Gijzeling van 15 miljoen mensen!

Terwijl het kabinet druk in de weer is maatregelen te bedenken die het virus en de gevolgen bestrijden vindt de grootste gijzeling plaats uit de geschiedenis van ons land. 85% van onze bevolking wordt gegijzeld door 15% medeburgers. Ongeveer 85% is geprikt tegen het coronavirus en ongeveer 15% niet. Een klein deel daarvan heeft medische redenen om zich niet te laten prikken. Deze 15% is dus zeer ontvankelijk voor het virus en dat merken de ziekenhuizen. Deze 15% leggen onze ziekenhuizen en in het verlengde daarvan de thuiszorg lam. Zij belemmeren de toegang tot de zorg! Er wordt reeds gesproken over code zwart waarbij aan de ziekenhuispoort beslist moet worden wie er wel en niet behandeld mag worden. Nee, nee we maken daarbij geen verschil tussen mensen die geprikt zijn en mensen die niet geprikt zijn. Prachtig die medische ethiek en dat lijkt me ook juist. Een arts is verplicht iedereen te behandelen en daar moet niet aan getornd worden.

Een andere instantie echter kan wel zorg dragen voor een normaal blijven functioneren van de zorg. Dat is de overheid, die zich op dit moment manifesteert als een stel angsthazen die vrijdagavond 26 november met maatregelen zullen komen die geen effect hebben. Wie zich niet heeft laten prikken moet gewoon in quarantaine. Pas dan zullen andere virus bestrijdende maatregelen effect hebben. Dus niet geprikt, dan mag je lekker achter de kachel thuis, lekker bingewatchen.

Lieve niet-prikker om de zorg er weer bovenop te krijgen hoef je niets te doen, alleen maar thuis blijven met je hele gezin. Ook niet naar je werk. Je moet wat over hebben voor je standpunten tenzij je je alsnog laat prikken en niet meer als een tikkende tijdbom door het land gaat. In Frankrijk, Italiƫ en Oostenrijk heeft de overheid dit aan gedurfd. Vreemd want de Fransen komen snel in opstand. Er is slechts marginaal tegen gedemonstreerd in beide landen.

Want anders ontstaat er tweedeling. En iedere Nederlander moet gelijk behandeld worden en tweedeling mag niet. Nou, de samenleving staat helemaal bol van de tweedelingen. Arm en rijk, goed behuisd en dakloos. De niet prikkers worden beschermd door de integriteit van het lichaam. De overige Nederlanders hebben recht op bescherming van de overheid, zeker als zij medische zorg behoeven! En dat recht wordt ze niet gegund. Deze mensen zijn vogelvrij. Dat is ook tweedeling!

Dus overheid kies maar uit: welke tweedeling wil je?

Die waarbij patienten geen verzorging kunnen krijgen en niet geopereerd kunnen worden omdat de ziekenhuizen vol liggen met niet geprikte corona patienten of

die waarbij de prik weigeraars niets anders aangedaan wordt dan in quarantaine moeten gaan.

De laatste keuze lijkt mij het mindere kwaad! Regering regeer!

2 gedachten aan “Gijzeling van 15 miljoen mensen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *